TIJD VOOR EEN RETRAITE

Aan een retraite beginnen is fijn. De een pakt het groots aan en gaat er voor op reis. Je kan het ook klein aanpakken met momenten waarop jij jezelf volledig terugtrekt de stilte in, de ruimte in, en de binnenkeer maakt naar jezelf toe. Of je dit nu groot of klein doet, dat doet er eigenlijk niet toe. 😉

Het begin kan een weldaad zijn aan gevoelens en kan ook een lastig dingetje zijn. Want hoe ga je nu naar binnen toe, hoe doe je dat en waar begin je, zeker als je uit een levendige buitenwereld komt. 

Wat ik je kan vertellen is hou het simpel. Neem niet te veel balast mee. Pen, papier, water en wat te eten. Een dekentje om op te liggen en jezelf. Meer heb je eigenlijk niet nodig. Maak tijd om een te worden met je omgeving. Beweeg je mee met je omgeving. Misschien vind je een steen, een stukje hout, touw of iets anders dat jou herinnert waarom je voor dit moment gekozen hebt. Neem vooral tijd om te bezinken, te zakken en landen in je lijf. Gewoon zijn en daarin komt vanzelf het gevoel dat je wenst te mediteren of te schrijven of iets anders wenst te doen.

Retraite is een traktatie aan jezelf om stukjes van jezelf te hervinden, of om jezelf weer te vervullen met nieuwe energie wat je oplaadt. Een retraite heeft tijd nodig en 1 middag is een begin van vele beginnetjes…. 

Slapen, yoga of een andere bewegingsvorm, turen, lanterfanten, je verwonderen over de beweging van de wereld in en om je heen, je ziel laten spreken, huilen, lachen, schreeuwen, jezelf zien in iets of iemand anders…. eindeloos is een retraite waarbij de traktatie het einde en het begin met alles wat er tussen zit, altijd voor jezelf is. 

Creëer je vertaling van een retraite. En, je voeten laten zien waar je nu staat. Ze vertalen hierdoor precies wat er nodig is. Dit kan een helper zijn voor jou begin en voor je einde. Wat heb je nodig en hoe kan je het toestaan, toelaten of juist in de omarming alles aan de wind of de zon meegeven?

En wat je nodig hebt kan je in je retraite toelaten of juist omarmen waardoor het weg kan waaien. En als je terug komt voor je de wereld die tot je komt, instapt, wat vertellen je voeten dan in die nieuwe nu? 

Geef jezelf in elk geval de ruimte die je nodig hebt en die je wenst. Stap in jezelf en beweeg daarop vooruit! 

Facebooklinkedinmailby feather

Geschreven door

Willemijn Wiegmans

Willemijn Wiegmans