~TOEVOEGING AAN JE RETRAITE~ 

Om verbinding te maken met je lijf, volledig in jezelf gewortelt te zijn om vandaaruit de hemelse hoogtes te bereiken, kan je jezelf heel aards afvragen: 

– Wat heeft je lichaam tot nu toe voor je gedaan? Dit kan een levenswaslijst zijn, echter bekijk ook heel gericht wat je voor vanzelfsprekend aanneemt, terwijl het alles behalve is. 

– Welke ondankbare taken heeft je lijf verricht en welke ondersteuning heb je geboden? Oh, dat is een vraag waar je vast even op wenst te zitten. Want inderdaad hoe vaak doen we iets terwijl we weten wat de uitdeindelijke voedingsuitslag hierop is. Pel de laagjes gerust langzaam af. 

– Waartoe is je lichaam hier en nu in staat? Wat heb je je lichaam aangeleerd wat het voorheen niet kon, of waardoor het veranderd is? 

– Leuk of minderleuk en wellicht iets om van te gaan houden en te gaan omarmen in plaats van af stoten: welke kenmerken aan je lichaam (lichaamsbouw, gezichtskenmerken, maniertjes, e.d.) heb je van – verre – familieleden geerfd? 

– Wat vind je aan je lichaam goed, mooi, en benoem dit of merk het op.

– Wat is er mis mee? 

– Kun je wat er mis mee is verbeteren of er anders naar gaan kijken? 

“SPEED ISN’T ALWAYS A GOOD THING, ESPECIALLY WHEN IT’S AT THE EXPENSE OF MISSING OUT ON THE CONNECTION.” 

***Hoe je voertuigje is, je lijf, je eigen aarde, bewoon haar/hem, en beloon het met een woord of ritueel van dank. Proost op de verzorging om samen tot eenheid te komen. Verwaarlozing kan worden opgeheven door verzorging toe te passen. Verlangzaam om langzaam pas voor pas thuis te komen in je lijf en voel bij elke stap wat dit bij je doet. Wordt een met elke actie die je uitvoert. Werk van binnenuit voor je lichaam, daar begint elke verandering. ***

EN

~ Leer jezelf te beschermen en op welke manieren kun je jezelf bescherming bieden, pas het toe. 

~ Maak jezelf innerlijk schoon: geef er vrede aan, kracht en zegeningen. 

~ Versterk je lichaam, geest en ziel met voetzame ingredienten. Wat heeft je lijf aan voeding nodig en met welke brandstof gaat ze vooruit. Kijk wat voor jou aan voeding op allerlei lagen werkt. Voeding als voedsel, voeding als wat je kijkt, leest, relaties, keuzes, hobby’s. Wat draagt eraan bij om in goede energieke conditie te blijven en neem die voeding in, op, tot je en verinnerlijk het opnieuw zodat het nieuwe bedrading maakt in je lijf, in je systeem, in jou. 

~ Repareer wat kapot is, geef er aandacht aan en bekijk wat je er zelf aan kan maken. Bijvoorbeeld het boeken van een massage (voet 😉 ) meditatie, yoga, zingen, dansen, slapen…. stel je reparatie niet langer uit en doe(n)! 

Ook dit is een manier van leren om je liefelijke lijf te trainen om dromen uit te laten komen, om authentiek te worden naar jezelf. Het erkennen en gaan herkennen door te ontwikkelen van Gods geven krachten die je lichaam vanuit nature bezit. Om een vervuld leven te krijgen en vanuit gevuldheid het leven te leven. 

Bovenal GENIET van je LIJF, Geniet van JEZELF en van elke stap die je voor jezelf zet.

Facebooklinkedinmailby feather

Geschreven door

Willemijn Wiegmans

Willemijn Wiegmans