Grote teen, staat voor: communicatie, denken, vreugde, gevoelens, gekoppeld aan het element Ether. Ether is licht, fijnstoffelijk en zintuiglijk verbonden met klanken en vibraties.

Bij in balans zijn tot dit element ervaar je dat je bijvoorbeeld makkelijk kunt mediteren. Bij onbelans kan sprake zijn van ijlheid, duizeligheid en moeizaam kunnen landen. Overgevoeligheid van het zenuwstelsel, pijn, slapeloosheid.

Ik neem je de komende tijd in de teentjes mee.


Al het goede komt in meervoud terug. Vandaag de aandacht aan een van de kleine rakkers van ons lijf, de teentjes die verbonden zijn met alle zintuigen en sinussen in ons lijf. Ieder teentje komt aanbod met vandaag de grote teen zoals je las. Ether. Daarnaast is de eerste teen verbonden met een aantal organen zoals je hersenen, de pijnappelklier, de hypofyse en de neus.

Bij communciatie kunnen we verder kijken als dat we denken aan praten, schrijven of onze gevoelens uiten. Ik neem je even mee naar het veld om ons heen. Om jou en mijn lijf is een veld aanwezig. Ieder veld is anders aan samenstelling, kleur, trilling, frequentie, functie, ruimte en energie. Elk veld van al wat is, heeft een andere functie, trilling, samenstelling, ruimte en energie. Waar het wel zo is dat alles met alle communiceert, echter niet alles is te verstaan in woord of in gevoel. Daarom werkt het leven dat in ieder van ons is met cellen die je hertz kunt noemen en dat verstaat precies wat voor jou veld nodig is en land op het juiste moment. Juist ja het kan ook jaren duren en in de eeuwigheid slechts een fractie om begrepen te worden. Dus ja, een bloem, een boom, een dolfijn, het water, een vlinder, maar ook de sterren, de onzichtbare wezens en de aarde en planeten en dat is een speldenprikje van dat wat communiceert met ons, met elkaar. Een oneindige uitwisseling in elk moment, ten alle tijden is dit actief. Alles communiceert met alles en allemaal een andere taal, waarbij het soms wat tijd nodig heeft voordat het door ons lijf, cellen, veld, hersens (hersenschaap), wat me direct brengt bij het element ether.  

Bij het woordje Ether wordt vaak gedacht aan de lucht ver boven ons. De satellieten die aanwezig zijn in de verre ether boven ons en via transmissie signalen uitzenden en brengen die we kunnen horen. Waarop we ons kunnen afstemmen en zelfs zo aan de knop kunnen draaien en intunen dat we meer horen en met meerdere kunnen communiceren. Onze radio die we intern dus in ons hebben en tot afstemming kunnen brengen als de radio die we in materie kennen en eigenlijk geen verschil is met onze innerlijke radio. De afstemming is per persoon verschillend. Iedere zender heeft een andere specifiek kanaal en dus is de trilling en hertz gebied zeer verschillend en zelfs net zo nauw in te zoeken, te verbinden als dat je jou favoriete zender zoekt op de fysieke radio. Je eigen trilling hangt af van de gewenste afstemming en ontvangst. Hoe hoger je trilling hoe anders je in het leven staat en hoe je verbonden bent met je Zelf. De lagere en de hogere natuur is levend in ons.

Communicatie in praten is niet veel anders en ook dit is een uitdaging. Want wat je ratio denkt en zou willen uitzenden kan voor je gevoel zowel van jezelf als de ontvanger totaal anders overkomen. En dus ook hier geld hoe is de afstemming met jezelf en naar de ander toe. Vanuit wat voor gevoel sta je in verbinding en ook dat heeft een uitwerking hoe je informatie overkomt. Hoe vormt dat wat aan info wordt doorgegeven.

Dus 


Je grote teen laat zien hoe je ermee omgaat. Hoe versta je elkaar en versta je jezelf? Hoe denk je, ervaar je vreugde, en wat vertelt je gevoel als onderdeel van het geheel. Kortom als je kijkt naar de natuur in jezelf, en om de communicatie te begrijpen met en zonder woorden, tot onszelf en de ander, is een uitdaging en helemaal als je elkaars taal niet verstaat. En zelfs ook dan kan je uit de voeten komen door handen, voeten en je lijf te gebruiken.

Je grote wijze teen heeft genoeg te vertellen.

Ben je benieuwd geworden hoe jou teentjes erbij staan of wat je voeten in het Nu laten zien? Ik ontvang je graag en een heerlijk kopje thee staat voor je klaar.

De volgende keer meer over tenen en dan de tweede teen na de grote… tot lees en ik wens je een hele fijne dag toe.

Liefs, Willemijn 

Facebooklinkedinmailby feather

Geschreven door

Willemijn Wiegmans

Willemijn Wiegmans