Oh mijn liefde, waar was je, waar verbleef je? Waar had ik je verscholen en waarom? Oh mijn liefde, waar was je, waar verbleef je? Wat ben ik dankbaar dat je er altijd al was en ik je nu opnieuw waarnam, voelde. Want ik heb je gemist en ik heb je verwaarloosd, terwijl je er altijd zo zacht voor mij bent en bent geweest. 

En nu, ik kan je zeggen hoe dankbaar ik ben dat je er altijd voor me bent, er altijd al was, alleen ik je opnieuw mocht waarnemen, voelen, ervaren en het diep door me laten komen en stromen. Je was nooit weg, ik had je alleen een beetje verstopt. Hierdoor kan ik nu zeggen, wat heb ik je gemist en zelfs wat verwaarloosd. Sorry, vergeef me en dat terwijl je altijd zo zacht voor mij bent geweest. Gelukkig, herken ik je weer, waardoor ik dankbaarheid voor je voel, en vanaf nu dit moment nog meer aandacht aan je ga schenken.

Tijd om te ontspannen in een ruimte van rust. Wegzakken in jezelf, de eindeloze stilte in. Aandacht aan jezelf besteden, wat heb ik nodig. Je lijf volledig voelen en hierdoor in en tot jezelf komen.
Ontladen waardoor er nieuwe ruimte en beweging ontstaat. Echt een moment voor mijzelf, om de stilte van liefde te ontvangen onder helende handen.

Tijdens mijn verblijf deze zomer in Roemenië, onderging ik op mijn laatste dag een heerlijke lichaamsmassage. Mijn partner was me voor geweest en ik had het een beetje af gedaan met misschien, of eigenlijk dat ik zei: hmm ik laat het voorbij gaan. En ik wist, hiermee gooi ik iets waardevols voor mezelf weg en waarom gun ik dit mijzelf niet? Ah, dit is wat veel mensen doen, met name vrouwen, die laten het maar gaan met een van de vele welbekende smoesjes, “Een andere keer, misschien!” Why? Dat vroeg ik mezelf ook direct af, waarom hou ik af. Schaamte, angst, mezelf het niet waard vinden om dit te doen? En ik voelde tegelijk bij het denken van deze woorden, onzin. Echter de stap tot dit voor mezelf te doen, daar mocht ik nog even aan. Ja, ik kan goed schaamte voelen, en het spannend vinden, en dus echt een hobbeltje overgaan, alleen wat als ik het niet doe, wat sla ik voor mezelf over en hoe zou ik daar op terug kijken? Ik kan aangeven dat ik het spannend vind en ik weet dat daar naar geluisterd wordt. Wat heb ik te verliezen? Ooit en ooit omzetten in NU. Op mijn slippertjes en in makkelijke kledij ging ik naar het massagehutje. Goed plan!


Traumatisch hobbeltje overwinnen!
Dat ene hobbeltje had vooral te maken met een eerdere massage bekken, buik die me anders was uitgevallen dan gedacht. Mijn huid sloeg er traumatisch en rood van aan. En de beweging van de massage vond ik hard en daardoor onprettig. Dit was anders en voelde zo vertrouwd aan. En ik wilde het eens echt voor mezelf aan mezelf geven. Ik weet dat een voetmassage een hobbeltje voor mensen kan zijn en ik begrijp waarom. Hier alleen al om, bracht me de gedachten en vooral het gevoel om deze ervaring in ontvangst te nemen.

Tijdens het liggen merkte ik op dat doordat je ook netjes bent afgedekt, ik eigelijk best ontspannen aanvoelde. Hier en daar voelde ik ook hoe mijn lijf wat stram was en wat meer tijd nodig heeft om los te komen. Ze begon bij mijn rug en ah wat fijn zeg, zo zacht, zo liefdevol. Precies wat mijn lieve lijf nodig had en heeft. Ik kan je niet vertellen wat ik precies voelde als dat ik het graag verwoord als oneindige liefde.

Bijna was ik vertrokken, hoewel ik iedere handeling volledig had bijgewoond, was het tijd om te draaien. Van rug naar buik. Tijdens de massage kwam ik erachter hoe liefdevol mijn lijf is. Hoe zacht mijn lijf is, en vooral hoe fijn het deze aanraking vind. En ook hoeveel we dragen en hoeveel we echt niet hoeven te dragen. Hoe je lijf informatie met je uitwisselt, zachtjes en vol liefde. Waardoor de aanrakingen een rijke communicatie werd, verpakt en omhult en tentoon gesteld wordt. Hoe deze bewegingen me voeden en precies geeft wat er nodig is.

Spiegelbeeld
Hierop brak ik, ik moest zo huilen toen mijn buik op dezelfde zachte manier werd aangeraakt. Iets dat ik niet ken en ik ervoer hoe enorm veel liefde hier van uitging. Zowel van de gever als van mij als ontvanger, zowel van mijn buik als van de beweging. Toen uiteindelijk de behandeling klaar was, en ik terug met mijn partner naar ons tijdelijke huisje liep, kwam er een oeroud stem en verdriet omhoog. Hoe kon ik zo hard voor mij zelf zijn en dat terwijl ook ik pure liefde ben. Zo mag ik nog zachter voor mijzelf zijn, zoals ik voor anderen ben. Want tijdens een gesprekje op het vliegveld zag ik wat we als mens doen en hoe het komt dat we voor onszelf harder zijn als voor anderen. Ieder ander is onze spiegelbeeld en voor ons spiegelbeeld doen we het allerbeste. We vergeten dat te keren om ook deze handelingen voor onszelf te verrichten. Als we dus met even veel liefde de ander verzorgen, zouden we dat voor het werkelijke beeld van liefde die jij en ik zijn, dit ook mogen doen. Jij en ik, jij als mijn spiegelbeeld er is geen verschil en toch we acteren verschillend, want ik was liever voor jou als voor mijzelf.

Terwijl ik dit allemaal schrijf zie ik ook hoeveel beweging en ruimte er zit door zachtheid en hoe je dat voor jezelf kunt omzetten. En als je het van een ander ontvangt het ook daadwerkelijk in ontvangst mag nemen. Waarbij je mag denken, voelen en ervaren, dit is fijn, dit komt binnen, dit heb ik nodig, dank je wel.


Ken je de mantra Lokah Samastah Sukhino Bhavantu . Dit is een mantra dat in het Sanskrit betekent:
“May all beings everywhere be happy and free, and may the thoughts, words, and actions of my own life contribute in some way to that happiness and to that freedom for all.”

NU, may all beings every where be happy and free, incuding me. Want we vergeten onszelf en ook jij en ik waren eens dat happy kleine kind. Laat het kind weer in je spelen tot alles, met de IK, vanuit ALL, InKlusief.

Weest bewust van elke gedachten, woorden, handelingen wat vrede, vrijheid en vrolijkheid brengt in jezelf. Als dat je begin en einde is van je dag en alles er tussen vanuit je hart en diepste verbinding uit een gezet is, of al is het 1 ding per dag waar bij je voelt, dat het klopte. Dank jezelf, de beste blessing die je de aarde en jezelf kunt geven, gewoon door te zeggen, dank je wel of thank you.

(dankjewel P. K.)

Zachtheid is iets dat we bij kleine kindjes nog doen, of voelen bij puppies, en ineens is het over en moeten we harder worden voor de buitenwereld en dus worden we harder voor onszelf. Iedereen is sensitief en soms dienen we er door anderen (onze spiegels) eraan herinnerd te worden. Oja, zo werkt dat! Echt ik ben het waard en jij ook. Met dit besef kom ik erachter hoe ik werk in mijn praktijk en waarom ik werk vanuit de zachtheid, vanuit echte liefde, vanuit ZIJN. Waarom een voetmassage die je via mij ontvangt geen pijn doet, nooit echt hard en stevig is en toch onwijs veel met je lichaam en geest kan doen. Pure voeding is namelijk altijd liefdevol en kent geen hardheid in deze. Afstemming is communicatie die zonder woorden door het lichaam wordt verstaan. Een code die onze cellen bij herhaling begrijpen en als nieuw voedsel verwerkt wordt.

Laten stromen
Mijn vakantie zit erop, echter ik zie nu in wat ontspanning met je lijf doet en wat het is om zachte bewegingen tot je lijf in ontvangst te nemen. Lijven mogen door de trauma’s heen en dit kan alleen met heel veel liefde, aandacht en geduld. Dan kan het bewustzijn in je cellen, in je hele wezen veranderen. Laat het bewustzijn dat je lijf is stromen en tot ontspanning komen in alle richtingen – uit. We zijn tenslotte als water en water kan echt transformeren zonder te verzuren, zonder te verkrampen of te sluiten. Door onze hogere natuur in te zetten vanuit verzorging en verzachting.

Ik geniet terwijl ik dit schrijf, na. En… rest mij je echt een fijne liefdevolle zomertijd te wensen. Oh, en de praktijk is de hele zomer geopend. Wil je voelen wat liefde geven aan jezelf met je doet?, maak vandaag nog een afspraak en plan een heerlijke date met jezelf en je voeten in. Ik zeg: Stop met wachten en start met ontvangen.

Liefs, Willemijn

Facebooklinkedinmailby feather

Geschreven door

Willemijn Wiegmans

Willemijn Wiegmans