Onderdeel van het geheel
Denk je aan hemelse modder, dan denk je aan chocolade. Hmm lekker al ga ik vandaag het hebben over hemelse modder die op een andere manier direct verbonden is met onze aarde. Bij het woord modder gaat mijn denkwijze direct uit naar moeder en naar aarde en die twee samen. Onlosmakelijk zijn ze als eenheid tot elkaar gebonden en dragen ze kracht uit. Deze kracht is terug te brengen naar onze eigen lijven en of je nu man, vrouw, androgyn, of gender neutraal bent, in ieder van ons is moeder aarde aanwezig. Wij maken onderdeel uit van haar, zij was hier lang voordat we als menszijn de aarde betraden. We zijn onderdeel van het geheel.

Veelvuldig gebruik in de natuur
Modder we maken er eigelijk als volwassene zelden tot geen gebruik van en dat terwijl het zo voedend is en een heel heilzaam karakter heeft. Veel stammen op de wereld gebruiken modder, als verkoeling en als medicatie. Kijk je naar dieren zoals de olifanten, varkens, nijlpaarden en ook bepaalde vissoorten, gebruiken modder voor verkoeling of bescherming of reiniging. En uiteraard het onderhoud van hun vacht, huiden, schubben.

De natuur rijkt ons prachtige producten aan en we staan er nog altijd ver vandaan om het juiste voor lijf en leden te gebruiken. Ook ik ben hier debet aan. Dus ik steek mijn hand ook in eigen boezem. Echter de kracht van al dat moois dat we zijn vergeten komt gelukkig terug, want het is eigenlijk nooit weg geweest. Of het nu om een avocado gaat die je als masker kunt gebruiken of lavendel tegen brandwonden of voor een goede nachtrust. Er is voor ieder wat wils en het is talrijk en dus rijkelijk voor mens, dier en de natuur. Niet door de natuur uit te dunnen of leeg te roven, maar door er met mate en vanuit respect met dat wat je neemt of plukt, te gebruiken. Pure rijkdom!

Ik geloof in de kracht van de natuur.
“In de ziel van de natuur, vind je de natuur van je ziel .”
(Irene van Lippen -Biesterfeld)

Dit najaar
Vanaf dit najaar, en de behandeling is inmiddels online, een Voeten Wellness met gebruik van natuurlijke producten om tot ontspanning te komen en jezelf te laten verwennen, waarbij de aarde een rol speelt en je voeten als wortels je aarde vol liefde draagt. Liefde voor je voeten, omdat we ze vaak vergeten…

Dompel jezelf lekker onder en laat je verassen door de zachte kracht en de hemelse werking begeleid door een voetmassage, het paradepaardje van Navoma. Maak je afspraak, mij een mailtje te zenden aan willemijn@navoma.nl

Ik kijk naar je uit en ik wens je voor nu een hele fijne dag toe.

Oh en als je vragen hebt, wees vrij ze te stellen. Kun je niet wachten tot begin van het komende najaar (zo rond september), laat het me weten!

Tot gauw! 

I feel and see the footprints of my ancient walk in life
And I speak of them to the shadows of my mind
We have walked where earth meets sky
And have walked within all five suns that I
And my spiritual soul will walk once again as one
I am here by destiny once again, not only to witness
But to awaken myself to the long awaited Sixth Sun
(Ramsey R. Muniz – Tezcatlipoca)

Facebooklinkedinmailby feather

Geschreven door

Willemijn Wiegmans

Willemijn Wiegmans