Ons lichaam vertegenwoordigd het leven dat terug te halen is in de natuur, in al wat leeft. Een beweging die doorstroomt en nooit ten einde komt zolang we lijfelijk leven, al groeit, bloeit en beweegt het in volle overgave ook dan gewoon door. Alles wat de aarde vertegenwoordigd is terug te lezen, te voelen en te ademen in wie we zijn, tot in de kleinste cel der cellen.

Een levende bijbel, ik vind het heel mooi klinken.
Jarenlang was ik na een dagje weg leeg en had ik enkele dagen en soms zelfs dagenlang tijd nodig om te herstellen. Eigenlijk had ik mijn systeem afgestemd op afgescheidenheid en daardoor mijn volledige kracht ondermijnt. Prikkels die teveel waren en dan ook nog eens die boze buitenwereld, wat het deed vereergen, had niks met de ander te maken, en alles met mij. Want je kunt hooggevoelig zijn, wat we in wezen allemaal zijn, je kunt ermee omgaan door jezelf te versterken en door uit de afscheiding te gaan en de verdieping naar binnen te brengen. Hoewel ik veel processen op jongere leeftijd al doorliep, had ik hier eigenlijk nog geen blik op geworpen om ook dit onderdeeltje van binnenuit aan te pakken. Herstellen door de verbinding aan te gaan, zodat ik de bron leerde vullen en het dagelijks erop leeglopen leerde stoppen.

In de loop der tijd leerde ik hoe mijn lijf de bijbel van onvoorwaardelijke liefde is en hoe levend ik ben!

Zodra je terugkeert naar jezelf, stap je uit de afgescheidenheid. Echter keer je het de rug toe, dan geraakt uiteindelijk je bron leeg. Want dan zijn we alleen bezig met dat wat buiten onszelf gebeurd. Dus droog jezelf niet uit als een woestijn. Ook al lijkt deze droog droog, je bent nooit volledig uitgeput en daardoor kan jij de kracht tot jezelf hervinden en de bron gaan vullen!

Omdat we zo levend zijn, mogen we goed voor onszelf zorgen. Je eigen aarde verzorgen: dus alle elementen in je. Betreden en bewonen van je lijf, volledig te incarneren. Je eigen werk te verrichten in plaats van te richten op de ander. Eerst jij en dan de ander, zoals je ook in het vliegtuig goed voor jezelf eerst mag zorgen. Het nemen van je eigen verantwoordelijkheid. Wanneer we goed voor onszelf kunnen zorgen en weten wat er nodig is, kunnen we beter onze zorg doorgeven. Leren wanneer je mag verzachten, of juist jezelf mag voeden. Voeding kent vele vormen en is een doorlopende beweging die noodzakelijk is voor iedereen en ten eerste voor jezelf. Vullen van je eigen kruik, je eigen graal. De bron met alle wijsheid, kracht, sensitiviteit, vreugde, schoonheid, waarheid, en andere ingrediënten met je eigen leer-, geneesheer en meesters. Hoe voller, hoe makkelijker je kan uitschenken en je precies kunt voelen waneer je dient aan te vullen.

Te luxe en daardoor overbodig en daardoor kom ik wel een keer!
Ik herhaal vaker deze tekst, want ik geloof dat luxe voor jezelf om voor jezelf te zorgen, alles behalve overbodig is. Het laten en zeggen, oh ik kom nog wel, later is te laat! Nu is het jouw tijd. Waarom wachten, voor wie, voor wat en doe je het later, en wanneer is later?

en daarom
zeg ik, lach, speel, dans, om je eigen kracht ten volste te benutten. Geniet van het mooiste dat jij bent. Vul, vul, vul jezelf! Kom tot doen, kom tot voelen, en verdiep jezelf in jezelf. Een modus van doen en doen wat je vreugde brengt is het grootste geschenk dat je aan jezelf kunt geven en geeft direct die verdieping op je welzijn. Neem er alle ruimte voor om dit tot je te nemen en het te leren. En mocht je willen dat er iemand naast je loopt, eenmalig of tijdelijk, weet dan; kom je bij mij, kom je tot jezelf.

En wil je meer informatie over wat ik doe en wat dus het aanbod is van Navoma, ga naar www.navoma.nl. Ik kijk naar je uit en de thee staat voor je klaar.


Facebooklinkedinmailby feather

Geschreven door

Willemijn Wiegmans

Willemijn Wiegmans