Ik, ik, ik is zo belangrijk om volledig te incarneren en de ruimte te benutten voordat Wij Samen gaan.

De Ik staat voor wat je wilt. Waar liggen jou behoeften en hoe kun je die voor jezelf waar maken. Ik is de Innerlijke Kracht die je uitnodigt om in je eigen kracht te gaan staan en daar alle balans in te vinden. Balans dat je nodig hebt om goed op aarde te staan. Balans waardoor je de overweldiging die het leven je biedt, aankunt. Ik staat ook voor het neerzetten van je eigen leiderschap dat iedereen in zich heeft. Noem het je Goddelijke Plan leven. Je kan het noemen zoals je wenst. Deze IK staat o.a. in verbinding met Ontvangen en Delen en daar ga ik het hier over hebben.

Het Ik is je persoonlijke leiderschap innemen en dat is wat iedereen heeft meegekregen, zoals ik al aangaf. Kijken we naar een ander, dan kunnen we ervan leren, echter het kan je ook jaloezie opleveren. Als het tuintje daar groener lijkt, dan is er voor jou werk aan de winkel. Ook jou tuin kan er zo uitzien, echter met wat werkzaamheden. Los van dat je nooit weet hoe de ander erin staat om het tuintje zo te onderhouden. Aan jou zelf dus je wereld te verkleinen om te leren wat je mag laten groeien en bloeien. 

Vanuit een eigen visie kan leiderschap alleen volledig integreren en daardoor incarneren, als je jou eigen IK volledig kent en be-leeft.

De weg is altijd van binnen naar buiten.
Kinderen leren jong aan dat delen belangrijk is. Natuurlijk is delen belangrijk, omdat het leert dat er naast Ik een Wij is, een Samen. Echter wat eraan vooraf gaat, gaan we vaak aan voorbij, want dat lijkt onbelangrijk en is o zo belangrijk. Je hebt Ontvangen en je hebt Hebben. “Ik Heb is essentieel.”

Hebben is van essentieel belang. Want hoe voelt het om dat speeltje dat je gehad hebt eerst zelf volledig te omarmen en ermee te spelen. Als je het voor je het zelf hebt gehad moet afstaan omdat geeist wordt dat je moet delen, kan ik me heel goed voorstellen dat je gaat sputteren, stuiteren en steigert. Leren krijgen en ontvangen ligt hierin geworteld en hoe makkelijk kunnen we ontvangen? Ontvangen is een principe dat wat lijkt dat van buiten gebeurd echter de werkelijke werking begint van binnenuit. Goed ontvangen maakt stofjes aan die wat met je lijf, je geest, je totale welzijn doet en slaat als herinnering zich op in je cellen. Deze herinnering wordt aangezet zodra je opnieuw weer iets in ontvangt neemt. Hebben is namelijk het open draaien van je hart chakra. Zodra je ontvangt zet het je hartchakra bij goede celherinnering open. Je wordt er blij van en zo blij dat je weet hoe het is om het te hebben. Als het hebben dan volledig goed voelt, kan je waarschijnlijk met gemak delen. Je IK en je Leiderschap zijn namelijk voorzien van de juiste memorie en daardoor kan het delen worden uitgezet.

Is je ervaring minder prettig doordat het is afgepakt of je hebt een andere ervaring ontvangen die als een trauma is opgeslagen zal het ontvangen ook heel anders tot je komen. (Dit is vaker aan de hand als dat we beseffen en als we hier geen aandacht aan besteden wordt de grote IK een kleine ik en worden we slaafs aan het slachtofferschap). Want leven we vanuit de grote Ik, kunnen we naar Zijn verschuiven. Leven we vanuit de grote Ik dan zien we makkelijker dat we zelf de keuze hebben hoe gezond we willen leven en wat het behoud is tot het menszijn, natuur en aarde.  

Ik is in mijn visie belangrijk en geeft focus en helderheid. Want om Ik draait het ontvangen in eerste instantie en dat begint vroeg in ieders leven. Hoe beter dit geïncarneerd is hoe makkelijker er gedeeld kan gaan worden. Ik oogt misschien als het ego en daardoor egocentrisch. Echter met de wetenschap dat het gedrag is dat goed of minder goed is aangeleerd, kan je de ander in jezelf gaan herkennen. Want hoe is de eerste informatie ooit ontvangen? Met welke snelheid of is er totaal aan voorbij gegaan?

Integratie ontstaat door te doorleven, door er ruimte voor te maken, en de ervaring te doorvoelen. Je bent nooit te oud om dit alsnog te leren en hiervandaan alsnog jou Leiderschap, je Goddelijk Plan volledig in te nemen. Stap in je Innerlijke Kracht, en hieruit weet jij wat er nodig is en wat je nodig hebt. Hiervandaan wordt Samenwerken tot Wij zoveel gemakkelijker.

Door Ik komen Wij SAMEN!

Facebooklinkedinmailby feather

Geschreven door

Willemijn Wiegmans

Willemijn Wiegmans