Maintenance, een prachtig woord voor “onderhoud”. Een beweging die we soms overslaan omdat we er geen tijd voor vrij maken of juist heel kort. Vandaag wil ik er even bij stil staan, met name omdat we zo opgaan in een verrijkte beweging die veel invloed en input geeft. Omdat we vergeten hoe het leven in ons zelf beweegt en voelt. Want we slaan het ook makkelijk moeiteloos in de wind om vooral niet naar binnen te treden en het onderhoud aan te gaan! Om het conflict uit te weg te gaan.

Wat is er nodig?
We willen graag dat anderen naar ons luisteren of dat we luisteren naar anderen, echter hoe is de luisterverhouding tot onszelf gericht? En hoe luister je, door ja te zeggen en negeren, of door ja te zeggen er het beantwoorden, of door met jezelf in contact te komen en innerlijke echte communicatie op gang te brengen? Hoe herstel jij het contact met jezelf? HET onderhouden van jezelf is integreren en incarneren van de signalen die je lijf, geest, ziel, welzijn aan je afgeeft en daar aandacht aan te besteden. Door juist het conflict aan te gaan, te gaan beluisteren of het schaduwspel te volgen, kan er ruimte komen voor ontdekkingen die je eerder niet zag. Juist in deze pareltjes van goud liggen inzichten, antwoorden en andere cadeautje op je te wachten. Het is een kwestie van tijd nemen om het uit te pakken, en er ander lichtinval op te laten schijnen.

Maintenance als beweging de uitnodiging om een stapje terugzetten!
We bewegen op allerlei manieren gedurende de dag. Misschien ben je heel de dag druk in de weer met je huis, met de kindjes en al het reilen en zeilen om je heen. Of is de drukte dat je achter een bureau zit en je torenhoge stapels werk hebt liggen. Beide vormen kunnen door onvoldoende aanwezig te zijn in je lijf, door als een malle kip zonder koppetje te rennen, stress gerelateerde ervaring geboren laten worden. Hoe zetten we beweging in en geef jezelf ook tijdens de beweging de ruimte om even te lanterfanten en naar de wolken te staren of de bomen, inplaats van je mobiel?

Het schaduwspel blijft terugkomen en ook al wil je het onder je voorkeurmatje schuiven, het zal opnieuw aan je verschijnen, want ook dat is beweging dat gezien wenst te worden. Als alles altijd in beweging is, ga je zien dat bewust rust nemen, het stapje terug zetten, ook beweegt. Rust zorgt voor herstel van de vorm, de energie, het veld om je heen en alles wat binnen in je blijvend in beweging is krijgt ruimte om te resetten. Het zorgt er voor herstel van elke vorm en er nieuwe vormen kunnen groeien, ontstaan en aangenomen kunnen worden. Want blijf je jezelf vullen met input zonder ruimte in te bouwen komt er een moment dat de opslag vol, je overstroomt, overlaad en uitgebrand raakt. Geen integratie door ERROR! Je systeempje is vol!

Tijd voor een update door eerst ruimte te maken.
Oud mag plaatsmaken voor nieuw! Wat mag je deleten? Wat biedt wel voeding en geeft je energie en wat mag je loslaten om dat oud geen dienst meer doet. Resetten is opladen voor lichte en vernieuwde energie! Het is er nu de tijd voor en ga je de stukken aan, zal je opmerken dat het heel snel kan gaan stromen. Alle zwaarte gaat eruit en het tempo ligt hoog, juist omdat het zoveel makkelijker verkrijgbaar is. (Knipoog, en het is gratis!!!)

Herstellen, resetten, innerlijke kracht
Ik vergelijk herstellen en resetten met bewust ademhalen. Alleen is een uurtje soms onvoldoende en mag je er langer de tijd voor nemen. Ons lijf mag er opnieuw aan wennen, zeker als je altijd doorgaat. Lijfelijk gaan dingen langzamer, eigenlijk zoals in de natuur. Zodat het nog beter kan integreren. Ruimte innemen letterlijk en figuurlijk kost tijd en zal je misschien opnieuw mogen aanleren. Zeker als dit nieuw voor je aanvoelt. Je lijf is hetzelfde als de natuur, vanuit het zelfde hout gesneden. Waar alle elementen in de natuur aanwezig zijn, zijn ook deze elementen terug in jezelf te vinden. Zo neemt de natuur alle tijd om ruimte in, ieder seizoen weer. En wij zijn diezelfde natuur! We nemen gemakkelijk, echter wat geven we terug? En dus wat geef je aan jezelf terug? Bekijk waar je staat, hoe je ervoor staat, wat voel je echt en hoe verhoud het leven in jou met het leven om je heen? Dit is heel persoonlijk IK (Innerlijke Kracht) werk en heeft ook nog eens het een en ander te vertellen. Zodra we de IK herstellen, kan Wij en Samen gevormd worden.

DUSSS
Onderhoud aan jezelf is meer adem halen, pauzes nemen, terug stappen, uit de tunnels komen en helder gaan zien. Kom op adem en ontvang nieuwe adem, ruimte te laten ontstaan en wat krap zit kan je echt nu uitrekken! 

Onderhoud is een belangrijke beweging om jezelf in optimale staat te resetten, te hervormen, opschonen, en vanuit overgave loslaten. Het ideale moment om nieuwe vormen te creëren en als opfrisser ontvang je ook nog eens nieuwe energie! Onderhoud is een natuurlijke ondersteuning!

Ondersteuning?
Wil je het onderhoud van jezelf extra ondersteunen en inzetten? Kijk naar de verschillende behandelingen die aangeboden worden op de site van Navoma. Je kunt denken aan een voetmassage, een Van Licht tot Licht Coaching of Voel-Massage. Deze behandelingen werken begeleidend voor processen. Wil je in contact komen, stuur me een berichtje naar willemijn@navoma.nl of check de website:
http://navoma.nl/

Ik wens je een fijne dag toe!


Facebooklinkedinmailby feather

Geschreven door

Willemijn Wiegmans

Willemijn Wiegmans